Tři roky Pyvo + BRUG


Honza Javorek

Varování: Tento článek obsahuje mnohokrát slovo radost.

Prý už jsem dlouho nic nenapsal na blog. Teď mě napadlo, co bych sem mohl napsat, ale nevím, jestli to není nějaká sebechvála nebo něco. Jenže z toho mám takovou radost, že se prostě neudržím. Berte to třeba jako pozvánku na další Pyvo + BRUG.

Ve čtvrtek proběhlo další brněnské Pyvo + BRUG, tentokrát s podtitulem "překladačové". Překladače a vše kolem mám rád, takže jsem to téma měl v záloze už dlouho a těšil jsem se na něj, ale myslel jsem si, že nikoho dalšího to zase až tak moc nezajímá, tak jsem se do toho nehrnul. Teď v dubnu jsem se odvážil a přichystali jsme to. Napsal jsem vytipovaným speakerům a kupodivu měli nakonec všichni čas a odvahu dorazit, byť dva byli až z nějaké větší vesnice u Dobrovíze nebo odkud... Organizace proběhla celkem bez zaváhání - jediné problémy, které jsme řešili, byly čeština versus angličtina a natáčení videa, což už je takový náš folklór, takže to neberu jako nic vážného. Na programu byly tři přednášky a jeden lightning talk:

Tento článek je z dob kdy blog.python.cz ještě neexistoval a původně vyšel na Honzově blogu. Můžete si ho dočíst tam!


Honza Javorek · @honzajavorek

Honza je programátor. Od roku 2011 buduje českou komunitu kolem jazyka Python. V současnosti pomáhá hlavně s propagací aktivit, jako jsou PyLadies, Pyvo, nebo PyCon CZ. Přes den jej najdete v Apiary, kde se stará o Dredd, framework na testování API. Občas taky radí lidem jak mají API dělat a přednáší o tom na konferencích.




Komentáře