PyLadies & Pyvo – Byly jsme na EuroPythonu


Karolina Surma, Mia Bajic

Do Prahy letos poprvé doputovala konference EuroPython. Mezi 17. 7. a 23. 7. 2023 jste tam mohli potkat velkou část české Python komunity. EuroPython nám poskytl jak možnost posílit vazby v naší komunitě, tak šanci rozšířit sítě do mezinárodních vod.

S PyLadies a s Pyvem jsme to nemohly zmeškat!

samolepky_pyladies

Aktivity PyLadies#

S nápadem, že oslovíme organizátory EuroPythonu, přišla Monika Bláhová z brněnských PyLadies. Vděčíme jí za rozhýbání a finální rozsah prezentace PyLadies na EuroPythonu. Původně byl v plánu pouze večerní sraz PyLadies a příznivců, z něhož se postupně vyklubaly další aktivity. Realizace dopadla na výbornou díky nasazení, které do příprav vložila Mia Bajić. Díky!

aktivity_Python_komunity_na_EuPy

Hadí workshop#

17. 7. 2023, hned na začátku konference, se konal celodenní Hadí workshop (zmiňován již zde na blogu v roce 2019 a 2020). Ovšem letos to bylo poprvé anglicky. Workshop opět nachystal a bravurně přednesl Petr Viktorin s výpomocí party kouček a koučů z Prahy, Plzně a Brna. Někteří s námi koučovali vůbec poprvé, vítáme je v komunitě :)

snake_workshop

PyLadies Social Event#

21. 7. 2023, tentokrát na zakončení konference, jsme pozvaly všechny PyLadies a příznivce na večerní společenský event. Do Hospůdky na Hradbách dorazilo přes 80 účastnic a účastníků konference. Akce sklidila velký úspěch.

Pyvo#

V Praze už přes 10 let každou třetí středu v měsíci probíhá pražské Pyvo a EuroPython se konal přesně v tomto týdnu. Ve spolupráci s pořadateli EuroPythonu jsme naplánovaly společné Pyvo, abychom daly naší místní komunitě příležitost pokecat s účastníky EuroPythonu. Na Pyvo přišlo kolem 150 lidí a bylo to zatím největší a organizačně nejnáročnější Pyvo, jaké jsme v našich dějinách organizovaly. Jsme velmi rády, že se nám podařilo vytvořit skvělý program a dát místní komunitě příležitost potkat se s lidmi z celého světa. Zároveň jsme udělaly skvělé promo české komunity pro lidi ze zahraničí.

OSS stůl#

Česká komunita byla pozvaná k vystavení stolu v prostoru pro Open Source projekty. Dohodly jsme se na společné propagaci PyLadies, meetupů Pyvo, PyData a letošní edice konference PyCon CZ (již od 15. září!).

OSS_stul_Python_komunity

Poděkování#

Díky grantu, který PyLadies udělil Pyvec, nezisková organizace naší komunity, jsme mohly nabídnout návštěvnicím a návštěvníkům kvalitní samolepky s naším logem ve čtyřech barvách. Díky!

Rády bychom také poděkovaly členům EuroPython Society Boardu za pozvánku na konferenci, volné lístky pro členy naší komunity a za skvělou spolupráci! Díky!

Příště nás najdete na konferenci PyCon CZ 23. Samolepky využíjeme také na lokálních eventech a všude, kde se budou konat aktivity pod naší hlavičkou.


Karolina Surma, Mia Bajic

Tento blog píše česká komunita kolem programovacího jazyka Python. I ty sem můžeš napsat článek! Chceš oznámit nějakou akci, zamyslet se nad budoucností srazů nebo sepsat, co se ti líbilo na konferenci? Stačí postupovat podle návodu.




Komentáře