Reportáž z události: Prosincové MicroHrátky


Zuzka Válková

Věčnou slávu si tentokrát zaslouží Pepa Rousek, který pro nás v čase předvánočního neklidu uspořádal Vánoční MicroPython dílnu. Na sraz bylo nutné mít vlastní micropythoní výbavu, takže i z toho důvodu účastníků workshopu nebylo mnoho. Díky komornějšímu obsazení jsme ale zvládli v pohodovém tempu překonat četné nástrahy, které zelené destičky obnáší. Např. oblíbené magic smoky - tentokrát nebyl ani jeden!

image description
image description
image description

Pepa nám postupně představil pár triků, jak převádět do světýlek data z internetu, třeba skrz populární twitterový hashtag #cheerlights. Barva světýlek se měnila vždy, když někdo tweetnul název barvy společně s tímto hashtagem. Některé přítomné ale nejvíc zaujal nový káblík s teploměrovým čidlem, takže jsme si mimo jiné zasoutěžili o to, kdo z nás nadýchá nejvíc (stupňů). Samozřejmě za pomoci Pythonu. Aneb učení hrou!

image description

Co se týče finální úspěšnosti a výsledků našeho snažení: Zatímco někteří účastníci sváděli velkolepé a dechberoucí bitvy s aktualizací ovladačů na Macu, obvykle zaostávající windowsácké šunky tentokrát obstály na jedničku. Takže se toho opravdu nemusí bát nikdo, ani ti jablíčkáři ne. Podklady z workshopu jsou pro inspiraci na tomto linku. No a my už se těšíme na další micropythoní hrátky v roce 2017!


Zuzka Válková

Zuzka patří k misionářkám Pythonu v Praze, organizátorka PyLadies a Django Girls Prague, sama je věčná začátečnice a vděčná účastnice kurzů minulých i budoucích.




Komentáře