Proč? Proto!


Honza Javorek

Před rokem a půl jsem napsal článek Proč Python? Je o tom, proč by si měl člověk vybrat Python jako svůj hlavní programovací jazyk. V textu naznačuji, že Python je jazyk jako každý jiný, a tak se na některé věci hodí víc, na některé míň, ale že bych si přál, aby se tím hlavním důvodem pro jeho výběr stala jeho skvělá, aktivní komunita.

Když máme ten konec roku, dovolím si tady trochu bilancovat a zhodnotit, jak se nám tato mise daří. Co se v roce 2015 událo?

Poznámka: řazení je chaotické

  • Konalo se celkem 33 lokálních srazů ve 3 městech (12 v Praze, 12 v Brně, 9 v Ostravě).

    Věčnou slávu si zaslouží hlavně: Jirka Bartoň, Kubík Vysoký, Aleš Zoulek, Tomáš Ehrlich, já, Milan Kubík, Petr Viktorin, Laco Krčmárik, Lumír Balhar.

  • Na srazech se zprovoznila knihovnička, díky které můžou lidé prakticky po celé republice nabízet nebo si půjčovat knihy o Pythonu a přidružených technologiích.

    Věčnou slávu si zaslouží hlavně Petr Viktorin.

Tento článek je z dob kdy blog.python.cz ještě neexistoval a původně vyšel na Honzově blogu. Můžete si ho dočíst tam!


Honza Javorek · @honzajavorek

Honza je programátor. Od roku 2011 buduje českou komunitu kolem jazyka Python. V současnosti pomáhá hlavně s propagací aktivit, jako jsou PyLadies, Pyvo, nebo PyCon CZ. Přes den jej najdete v Apiary, kde se stará o Dredd, framework na testování API. Občas taky radí lidem jak mají API dělat a přednáší o tom na konferencích.




Komentáře